2017 2018 global namještaj tržišni izvještaj
- Jan 29, 2018 -

Prema "Global namještaj tržište izvješće 2017-2018" objavio CSIL od Milana industrijskog istraživačkog Instituta, 2017, global namještaj Potrošnja se očekuje povećanje od 2,7%.


Sudeći po stopa rasta glavnih regija u svijetu, regija s najbrže stope rasta je još uvijek u azijsko-pacifičkoj regiji. Iako Kina je rast usporio, to ne utječe na ukupnu stopu rasta u regiji Azija-Pacifik. Relativno govoreći, izgledi za rast u sjevernoj Americi je bolje nego u Europi. Brige i dalje ostaju u Južnoj Americi. Sudeći po trenutnoj situaciji, potrošnje namještaja u 2017 je još uvijek na usporavanje.


Istovremeno, izvješće također istakao po Stanovniku godišnje potrošnje namještaja u 2017 varira od 21 dolara u Južnoj Americi do 185 dolara u sjevernoj Americi, a globalna godišnja Potrošnja po Stanovniku je 72 dolara. Prema raspadu geografske regije, godišnje namještaj potrošnje po regiji u 2017 će pokazati sljedeće promjene: Južnoameričkih zemalja može odbiti od 0,9%; EU 28, Norveška, Švicarska i Island treba imati 1% rasta; Uz EU, rast zemalja centralne i Istočne Europe izvan Rusije je nešto viša od EU, 1,3%; Nevjerojatno je na Bliskom Istoku i u Africi, namještaj Potrošnja porasla 2,1%, drugi samo na Sjeverna Amerika i Azija Pacifik; Sjeverna Amerika i azijsko-Pacifička regija postane dvije regije s najbrže stope rasta, 2,9% i 3,7% respektivno. Na temelju 70 glavnih zemalja i regija koji pokrivaju svijet, privredni rast od 2,7%.


U proteklom desetljeću, global namještaj trgovine (na temelju prosjeka od 70 glavnih namještaj izvoznici i uvoznici 70 glavnih namještaj) raste brže nego proizvodnja namještaja i preuzme više globalne proizvodnje i trgovine volumen 1%.


U 2009, global namještaj trgovine iznosila 94 milijardi američkih dolara, pad od 19% tijekom 2008. Međutim, u godinama nakon gospodarske krize, globalne namještaj trgovine je bio u uzlaznom trendu, postizanje US $ 135 milijardi u 2014. Zbog utjecaja devalvacije valute u velikim gospodarstvima na američki dolar, global namještaj trgovine pala 4% 2015 za samo 129 milijarde USD. Sve u svemu, Ukupni volumen globalne namještaj trgovine 2016 malo mijenjao. Što se tiče 2017 i 2018, zbog Brexit iz Velike Britanije i američka vlada nove međunarodne trgovinske politike, je veliku nesigurnost u globalna namještaj trgovine.


CSIL studirao 70 glavnih zemalja s više od 90% svjetske proizvodnje namještaja. Njihova proizvodnja namještaja 2015 je oko 406 milijardi dolara. Među 70 zemalja, Kina je najvažnija proizvodnja zemlja, Računovodstvo za 41% svjetske proizvodnje namještaja. Uslijedila je Sjedinjenih država, Njemačke, Italije, Indije, Poljska, Britanija, Japan, Kanada i Južna Koreja. U posljednjem desetljeću, došlo je vrlo zanimljiva promjena u svijetu namještaja krajolik: od 2007 do 2016, proizvodnja u azijsko-pacifičkoj regiji više nego Udvostručio, a promjene u drugim područjima su relativno mali, pogotovo u 2016. Vrijednost svjetske proizvodnje namještaja više nego napola javljaju u azijsko-pacifičkoj regiji.


U posljednjih nekoliko godina, u svijetu namještaja Uvozi iz točke gledišta, glavni namještaj Uvoznik je u Sjedinjenim Državama, Njemačke, Britanije, Francuske i Kanade. U proteklih pet godina, US rast uvoza povećao se s 23 milijarde dolara u 2010 na 32 milijarde američkih dolara u 2016., koja je glavni pokretač rasta međunarodne namještaj trgovine.


Glavni namještaj izvoznik je Kina, slijede Njemačka, Italija, Poljska i Vijetnam. Međutim, moramo vidjeti nove promjene. 2016., smanjen izvoz kineski namještaj. S druge strane, Vijetnam zauzele sad u 2015 i postići novi skok naprijed, rangiranje peti na svijetu.


Od essence svjetske trgovine namještajem, većina međunarodnih namještaj trgovine izvire u Kini, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj i Vijetnamu, i se Izvozi u sad, Njemačke, Britanije, Francuske i Kanade, dok Kina zauzima apsolutni položaj.