Izvor svjetski dan spavanja
- Mar 01, 2018 -

blob.png


Sada je ožujak i svjetski dan spavati dolazi uskoro previše. Jeste li spremni poboljšati svoje navike spavanja?


Podizanje svijesti o važnost sna za sve na svijetu, globalni san i zdravlje inicijativu, žlicasvetkovali međunarodnog fonda za mentalno zdravlje i Neuroznanosti, pokrenula globalnu kampanju 2001 kojasETS prvi dan svakog proljeća, ožujak 21, za "Svijet sna dan." Fokus ove aktivnosti je podizanje awareness o važnosti spavanja i kvalitetu sna.


Razlog zašto "Svjetski spavati dan" je postavljen na prvi dan svakog proljeća koje je Periodična promjena godišnjih dobai zamjenski dan i noć uzorak spavanja usko su vezani za naš svakodnevni život. 2003 Kina spavati istraživanja Udruga će "Svijet spavati dan" službeno predstavljen u Kini.


U 21 veku nove ere znanosti i tehnologije, narodnog zdravlja bez presedana povećanje svijesti, "imati na zdravlje za sve," novi koncept uživa podršku, pa san je pobudila zabrinutost međunarodne zajednice.


Prema istraživanju svjetske zdravstvene organizacije 25,916 primarne skrbi bolesnika u 15 regija 14 zemalja, 27% od njih su izvijestili problema sa spavanjem. Izvijestio Učestalost nesanice u sad-u je kao visok kao 32% do 50%. U velikoj Britaniji, 10-14 value, Japan 20%, Francuska 30%, Kina je također više od 30%, 50% studenata ima Nedostatak sna. Poremećaji spavanja imati negativan utjecaj na kvalitetu života, ali znatan broj bolesnika imaju nije bio pravilno dijagnosticirati i liječiti. Poremećaji spavanja su postali istaknuti problem koji prijeti javnosti diljem svijeta.